Bramborový salát s olivovým olejem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 43 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1072.7 mg
- Vláknina 12559.5 mg
- Vitamín A 12559.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme a ještě horké je nakrájíme na drobné kostičky. V míse promícháme s olivovým olejem, šťávou z citrónu, octem a hořčicí. Dosolíme a opepříme dle chuti.
-
2
Do takto připraveného základu vmícháme nadrobno pokrájenou cibuli, petrželovou nať a salátovou okurku.
-
3
Po vychladnutí vmícháme do salátu majonézu.