Bramborový salát s olivovým olejem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Majonéza
  • 10 g Hořčice plnotučná
  • 200 g Okurka salátová
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 g Cibule
  • 400 g Brambory
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Ocet kvasný lihový
  • 7 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1072.7 mg
  • Vláknina 12559.5 mg
  • Vitamín A 12559.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme a ještě horké je nakrájíme na drobné kostičky. V míse promícháme s olivovým olejem, šťávou z citrónu, octem a hořčicí. Dosolíme a opepříme dle chuti.

  • 2

    Do takto připraveného základu vmícháme nadrobno pokrájenou cibuli, petrželovou nať a salátovou okurku.

  • 3

    Po vychladnutí vmícháme do salátu majonézu.

Komentáře k receptu