Hříbkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 25 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 806.9 mg
- Vláknina 2649.8 mg
- Vitamín A 2649.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé tvrdší hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do polévkového síta, ponoříme je i se sítem do vařící slabě osolené vody a asi 5 minut povaříme.
-
2
Povařené houby i se sítem vyjmeme, okapané, ale ještě teplé vložíme do misky, osolíme, opepříme, zalijeme octem, trochou vody a promícháme. Nakonec přidáme nadrbno nakrájenou cibulku a olej, lehce zamícháme a postavíme asi na hodinu do chladu.