Hříbkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Ocet kvasný lihový
  • 1 l Voda pitná
  • 6 dkg Cibule
  • 70 dkg Hříbky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 806.9 mg
  • Vláknina 2649.8 mg
  • Vitamín A 2649.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé tvrdší hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do polévkového síta, ponoříme je i se sítem do vařící slabě osolené vody a asi 5 minut povaříme.

  • 2

    Povařené houby i se sítem vyjmeme, okapané, ale ještě teplé vložíme do misky, osolíme, opepříme, zalijeme octem, trochou vody a promícháme. Nakonec přidáme nadrbno nakrájenou cibulku a olej, lehce zamícháme a postavíme asi na hodinu do chladu.

Komentáře k receptu