Tykvovo-ořechové muffiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 255 g Med včelí
  • 110 g Mouka mandlová
  • 145 g Ořechy lískové
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Tykev
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 69.6 mg
  • Draslík 325.2 mg
  • Vláknina 5225.5 mg
  • Vitamín A 5225.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev rozpůlíme a zbavíme semínek. Podusíme ji zalitou vodou doměkka, přibližně 20 minut. Vydlabeme zbytek dužiny a rozmixujeme na pyré.

  • 2

    V mixéru ponecháme 340 g rozmixované tykve, přidáme máslo, med, vejce a rozmícháme. Nakonec přidáme lískové ořechy, mandlovou mouku, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek, zázvor a hřebíček. Mícháme, dokud se těsto pořádně nespojí.

  • 3

    Lžicí nabíráme těsto do vymazaných formiček na muffiny a pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 20 minut.

Komentáře k receptu