Tykvovo-ořechové muffiny
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
- 255 g Med včelí
- 110 g Mouka mandlová
- 145 g Ořechy lískové
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 ks Tykev
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Zázvor mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 20 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 69.6 mg
- Draslík 325.2 mg
- Vláknina 5225.5 mg
- Vitamín A 5225.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev rozpůlíme a zbavíme semínek. Podusíme ji zalitou vodou doměkka, přibližně 20 minut. Vydlabeme zbytek dužiny a rozmixujeme na pyré.
-
2
V mixéru ponecháme 340 g rozmixované tykve, přidáme máslo, med, vejce a rozmícháme. Nakonec přidáme lískové ořechy, mandlovou mouku, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek, zázvor a hřebíček. Mícháme, dokud se těsto pořádně nespojí.
-
3
Lžicí nabíráme těsto do vymazaných formiček na muffiny a pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 20 minut.