Bramborový salát s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 300 g Tuňák v oleji
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule červená
  • 8 ks Olivy černé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 3101 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 137.9 mg
  • Draslík 751.8 mg
  • Vláknina 27874.8 mg
  • Vitamín A 27874.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vmícháme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nakládané kukuřičky, sůl a pepř.

  • 2

    Rozdělíme na talíře a poklademe kousky tuňáka, nasekanými olivami a nakrájenými vejci uvařenými natvrdo.

  • 3

    Zálivku připravíme smícháním majonézy, zakysané smetany, prolisovaného česneku a limetkové šťávy. Přelijeme salát a podáváme.

Komentáře k receptu