Bramborový salát s tuňákem
Suroviny
- 450 g Brambory vařené ve slupce
- 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 300 g Tuňák v oleji
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule červená
- 8 ks Olivy černé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 44 g
- Sodík 3101 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 137.9 mg
- Draslík 751.8 mg
- Vláknina 27874.8 mg
- Vitamín A 27874.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vmícháme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nakládané kukuřičky, sůl a pepř.
-
2
Rozdělíme na talíře a poklademe kousky tuňáka, nasekanými olivami a nakrájenými vejci uvařenými natvrdo.
-
3
Zálivku připravíme smícháním majonézy, zakysané smetany, prolisovaného česneku a limetkové šťávy. Přelijeme salát a podáváme.