Špenátová terina s červenou paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 327.4 mg
- Vláknina 5666.3 mg
- Vitamín A 5666.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dejte celé papriky na rozpálený gril a 20 minut grilujte na nejvyšší výkon, poté ztlumte a grilujte, dokud se nezačnout tvořit černé puchýře. Přendejte do misky, zakryjte fólií a nechte zchladnout 10 minut.
-
2
Potom papriky oloupejte, rokrojte, vyndejte semeník a nakrájejte na tenké proužky.
-
3
Posypte chilli a promíchejte.
-
4
Špenát poduste na pánvi s trochou oleje 10 minut, přendejte do cedníku a nechte okapat, poté špenát vložte do misky, přidejte vejce, parmezán, muškátový oříšek, sýr a promíchejte.
-
5
Do chlebíčkové formy nalijte polovinu špenátové směsi, na ní papriky a opět špenátovou směs. Pěčte ve vyhřáté troubě na 160 °C 35 minut.
-
6
Je možné podávat teplé i studené.