Špenátová terina s červenou paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 375 g Špenátový protlak mražený
  • 250 g Sýr Cottage
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 ks Paprika červená
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 327.4 mg
  • Vláknina 5666.3 mg
  • Vitamín A 5666.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dejte celé papriky na rozpálený gril a 20 minut grilujte na nejvyšší výkon, poté ztlumte a grilujte, dokud se nezačnout tvořit černé puchýře. Přendejte do misky, zakryjte fólií a nechte zchladnout 10 minut.

  • 2

    Potom papriky oloupejte, rokrojte, vyndejte semeník a nakrájejte na tenké proužky.

  • 3

    Posypte chilli a promíchejte.

  • 4

    Špenát poduste na pánvi s trochou oleje 10 minut, přendejte do cedníku a nechte okapat, poté špenát vložte do misky, přidejte vejce, parmezán, muškátový oříšek, sýr a promíchejte.

  • 5

    Do chlebíčkové formy nalijte polovinu špenátové směsi, na ní papriky a opět špenátovou směs. Pěčte ve vyhřáté troubě na 160 °C 35 minut.

  • 6

    Je možné podávat teplé i studené.

Komentáře k receptu