Italské fazolové chilli
Suroviny
- 275 g Lilek
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Fazole Borlotti
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Cuketa
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 4 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 655.1 mg
- Vláknina 12000.2 mg
- Vitamín A 12000.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájený lilek vložíme do cedníku, posolíme a necháme 20–30 minut okapat, opláchneme a ubrouskem osušíme.
-
2
V rozehřátém kastrolu osmažíme na oleji cibuli doměkka, přidáme žlutou a červenou papriku, lilek a smažíme 2 minuty.
-
3
Přilijeme vývar a rajčata, osolíme, přidáme chilli a vaříme bez pokličky 20 minut za občasného míchání.
-
4
Přidáme cuketu a fazole, přikryjeme a vaříme 5 minut.
-
5
Poté i zelené fazolky a opět přiklopené vaříme 8 minut.