Opékaný uzený losos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Losos uzený
  • 120 g Salát ledový
  • 120 g Rajčata
  • 2 kávová lžička Ocet Sherry
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 58.6 mg
  • Draslík 572.2 mg
  • Vláknina 4329.8 mg
  • Vitamín A 4329.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sporáku rozehřejeme žebrovanou plotýnku na vysokou teplotu, když se z ní skoro začíná kouřit, opékáme na ní asi 2–3 minuty z každé strany plátky lososa, složené na harmoniku, vypadající tedy spíš jako závitky.

  • 2

    Důkladně promícháme hořčici, kopr, ocet, česnek, pepř, sůl, pak postupně všleháme olivový olej a máme připravenou chutnou zálivku.

  • 3

    Na talíře si rozložíme salátové listy, pokapeme polovinou zálivky, pak na ně položíme plátky lososa a ty pokapeme zbývající zálivkou, obložíme plátky citronu, třešňovými rajčaty, snítkami petrželky, ozdobíme koprem a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu