Opékaný uzený losos
Suroviny
- 350 g Losos uzený
- 120 g Salát ledový
- 120 g Rajčata
- 2 kávová lžička Ocet Sherry
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 kávová lžička Kopr čerstvý
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 58.6 mg
- Draslík 572.2 mg
- Vláknina 4329.8 mg
- Vitamín A 4329.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sporáku rozehřejeme žebrovanou plotýnku na vysokou teplotu, když se z ní skoro začíná kouřit, opékáme na ní asi 2–3 minuty z každé strany plátky lososa, složené na harmoniku, vypadající tedy spíš jako závitky.
-
2
Důkladně promícháme hořčici, kopr, ocet, česnek, pepř, sůl, pak postupně všleháme olivový olej a máme připravenou chutnou zálivku.
-
3
Na talíře si rozložíme salátové listy, pokapeme polovinou zálivky, pak na ně položíme plátky lososa a ty pokapeme zbývající zálivkou, obložíme plátky citronu, třešňovými rajčaty, snítkami petrželky, ozdobíme koprem a můžeme servírovat.