Pečené broskve s lesními plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 3 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 570.1 mg
- Vláknina 11706 mg
- Vitamín A 11706 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C, pokud máte plynovou, tak na stupeň č. 4.
-
2
Broskve rozkrojené na poloviny zbavíme pecek a očistíme. Skládáme do zapékací misky řezem vzhůru, naplňte broskve lesními plody a zakápněte pomerančovou šťávou.
-
3
Uprostřed trouby pečte 8 minut.
-
4
Jogurt smícháme s nastrouhanou pomerančovou kůrou.
-
5
Na talíř servírujeme 2 půlky broskví ozdobené ochuceným jogurtem.