Paštika z uzené makrely
Suroviny
- 200 g Makrela uzená
- 150 g Zakysaná smetana
- 4 krajíc Chléb toastový
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 56.8 mg
- Draslík 365 mg
- Vláknina 3676.3 mg
- Vitamín A 3676.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z uzené makrely odstraníme kosti, kůži a maso rozdrobené na kousky mixujeme s nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem, zakysanou smetanou a koriandrem, dokud nám nevznikne hladká hmota. Hmotu přendáme do mísy, smícháme s cibulí, limetkovou šťávou a dle chuti osolíme a opepříme. Paštika se zdá velmi řídká, ale po několikahodinovém vychlazení v lednici krásně ztuhne.
-
2
Kůrek zbavené silnější krajíčky chleba po obou stranách opečeme pod rozehřátým grilem a pak je vodorovně rozdělíme na 2 plátky, které pak rozkrojíme na trojúhelníky, takže z každého krajíčku máme nakonec 4 trojúhelníky, které rozložíme na plech opečenou stranou dolů a pod grilem pečeme dozlatova. Vychlazenou paštiku ozdobíme snítkami kopru a plátky citronu a společně s tousty Melba servírujeme.