Kapr pečený na šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 36 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 195 mg
- Draslík 1467.4 mg
- Vláknina 26500 mg
- Vitamín A 26500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého kapra podélně rozkrojíme na poloviny. Osolíme, okořeníme drceným celým pepřem a vložíme na velkou pánev vymazanou máslem. Kousek másla položíme i na kapra, posypeme šalvějí a rychle upečeme v troubě.
-
2
Podáváme s vypečenou šťávou.