Květák s karotkou dušený na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 185 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 269.3 mg
- Vláknina 8115 mg
- Vitamín A 8115 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, opláchneme, uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a rozebereme na malé růžičky.
-
2
Mrkev očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Zastříkneme vodou, přidáme polovinu dávky másla, sůl a rychleji dusíme pod poklicí téměř doměkka.
-
3
Ke konci dušení přidáme květák, zbylé máslo a dusíme doměkka.