Anglický rostbíf

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 ml Olej stolní
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 867 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 54.4 mg
  • Draslík 249 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.

  • 2

    Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba půl až třičtvrtě hodiny. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily.

  • 3

    Roštěnec musí být na řezu mírně růžový.

  • 4

    Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.

  • 5

    Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.

Komentáře k receptu