Anglický rostbíf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 26 g
- Sodík 867 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 54.4 mg
- Draslík 249 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.
-
2
Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba půl až třičtvrtě hodiny. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily.
-
3
Roštěnec musí být na řezu mírně růžový.
-
4
Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.
-
5
Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.