Kapr zapečený ve vinné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 25 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 299.7 mg
- Draslík 895.2 mg
- Vláknina 132.6 mg
- Vitamín A 132.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme máslem.
-
2
Porce položíme na rozehřátý gril a po každé straně grilujeme asi 5 minut.
-
3
V horké vodní lázni vyšleháme vejce se solí, pepřem, citronovou kůrou a vínem do krému - omáčku nesmíme vařit.
-
4
Porce kapra vložíme do zapékací mísy, potřeme je vinnou omáčkou a zapečeme na grilu.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami.