Steaky z lososa s hruškami
Suroviny
- 600 g Losos - filety
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hořčice v prášku
- 2 ks Cibule
- 2 ks Hrušky
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Limetka
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 špetka Bazalka
- 1 šálek Vývar slepičí
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 22 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 762.6 mg
- Vláknina 13022.4 mg
- Vitamín A 13022.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na čtvrtky nakrájené hrušky zbavíme jádřinců, omytý korpus na jemno rozsekáme.
-
2
Rozehřejeme 2 lžíce másla, smícháme se solí, hořčičným práškem, koprem, bazalkou a pepřem. Směs poklademe na čtvrtky hrušek.
-
3
Oloupanou cibuli pokrájíme na kroužky, očištěnou mrkev krájíme na nudličky. V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme vývar, cibuli s mrkví a pod pokličkou zeleninu zvolna dusíme 5 - 10 minut.
-
4
Oloupaná rajčata nakrájíme na plátky, spolu s plátky limetky a omytými steaky z lososa přidáme k zelenině, vše dusíme pod pokličkou 10 minut.
-
5
Lososa upravíme na talíře spolu s hruškami a zeleninou, ihned podáváme.