Francouzský dresink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 40 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 8.7 mg
- Vláknina 52.4 mg
- Vitamín A 52.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutek promícháme s octem, hořčicí, cukrem, pepřem a solí. Postupně vmícháváme olej, aby vznikla krémová konzistence.
-
2
Pokud bude dresink příliš hustý, přimícháme do něj 1 - 2 lžíce vody.
-
3
Podáváme k mírně nahořklým salátům nebo k zelenině.