Paprikový salát s lilkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 8 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 378.2 mg
- Vláknina 9287.5 mg
- Vitamín A 9287.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky a lilek omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme. Poloviny zeleniny položíme na olejem potřený plech a pečeme v silně vyhřáté troubě přibližně 15 minut, než se začnou na slupce tvořit bublinky. Zeleninu vyjmeme z trouby, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme vychladnout.
-
2
Potom sloupneme slupku, zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme oloupaný, prolisovaný česnek a na jemno pokrájenou feferonku.
-
3
Salátovou zálivku promícháme s vodou a olivovým olejem, nalijeme na zeleninu.
-
4
Salát necháme před podáváním 30 minut rozležet.