Vepřová játra se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1.17 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 455.9 mg
  • Draslík 419.6 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra nakrájíme na tenčí hranolky. Opečeme je po všech stranách na rozehřátém oleji.

  • 2

    Opečená játra mírně opepříme, osolíme, upravíme na talíře a přelijeme rozmíchanou zakysanou smetanou.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu