Mandlová krémová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mandle mleté
  • 40 g Mandle plátky
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 25 cl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 269.1 mg
  • Draslík 785.6 mg
  • Vláknina 5471 mg
  • Vitamín A 5471 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli rozkrájíme na kostičky a podusíme na másle. Přidáme mleté mandle, krátce je opražíme, zalijeme vývarem a polovinou smetany. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut za občasného zamíchání.

  • 2

    Polévku přecedíme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Přilijeme žloutky, rozkvedlané s trochou vody.

  • 3

    Zbylou smetanu ušleháme a před podáváním přidáme do polévky. Každou porci posypeme nasucho opraženými plátky mandlí.

Komentáře k receptu