Anglická svíčková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 14 g
- Sodík 870 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 43.1 mg
- Draslík 276 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou opláchneme, odblaníme, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.
-
2
Potom svíčkovou na zbylém oleji opečeme, vložíme do horké trouby a pečeme asi 20-30 minut. Během pečení maso obracíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily.
-
3
Svíčková musí mít na řezu růžovou barvu.
-
4
Upečenou svíčkovou vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.
-
5
Nakonec podle potřeby přisolíme, šťávu přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.