Anglická svíčková

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Olej stolní
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 870 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 43.1 mg
  • Draslík 276 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou opláchneme, odblaníme, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.

  • 2

    Potom svíčkovou na zbylém oleji opečeme, vložíme do horké trouby a pečeme asi 20-30 minut. Během pečení maso obracíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily.

  • 3

    Svíčková musí mít na řezu růžovou barvu.

  • 4

    Upečenou svíčkovou vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.

  • 5

    Nakonec podle potřeby přisolíme, šťávu přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.

Komentáře k receptu