Lyonské vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 9 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 789.4 mg
- Vláknina 6700 mg
- Vitamín A 6700 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme a do poloviny odřízneme maso od kosti. Naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a na rozehřátém tuku opečeme po obou stranách. Kotlety přendáme do nahřáté mísy.
-
2
Na zbylém tuku osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a uvařené, studené brambory.
-
3
Kotlety pokryjeme osmaženou cibulí a obložíme na kolečka nakrájenými, opečenými bramborami. Posypeme nakrájenou pažitkou.