Krůtí maso s jarní zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Krůtí prsa
  • 2 šálek Hrášek mražený
  • 2 šálek Hrachové lusky
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 845 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 231.3 mg
  • Draslík 1310.2 mg
  • Vláknina 22076.2 mg
  • Vitamín A 22076.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepané krůtí řízky z obou stran posolíme, popaprikujeme a popepříme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na nich osmažíme z každé strany řízky dozlatova. Vyndáme je do tepla.

  • 3

    Zbývající olej nalijeme do prázdné pánve a restujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou cibuli asi 4 minuty doměkka. Přidáme hrášek a hráškové lusky a restujeme vše asi 1 minutu, aby se směs prohřála. Zalijeme smetanou a vaříme asi 4 minuty do zhoustnutí.

  • 4

    Do pánve dáme připravené řízky. Omáčku dosolíme, dopepříme a dochutíme koriandrem a ještě 2 minuty povaříme a servírujeme.

Komentáře k receptu