Krůtí maso s jarní zeleninou
Suroviny
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibule
- 4 ks Krůtí prsa
- 2 šálek Hrášek mražený
- 2 šálek Hrachové lusky
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 46 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 231.3 mg
- Draslík 1310.2 mg
- Vláknina 22076.2 mg
- Vitamín A 22076.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozklepané krůtí řízky z obou stran posolíme, popaprikujeme a popepříme.
-
2
V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na nich osmažíme z každé strany řízky dozlatova. Vyndáme je do tepla.
-
3
Zbývající olej nalijeme do prázdné pánve a restujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou cibuli asi 4 minuty doměkka. Přidáme hrášek a hráškové lusky a restujeme vše asi 1 minutu, aby se směs prohřála. Zalijeme smetanou a vaříme asi 4 minuty do zhoustnutí.
-
4
Do pánve dáme připravené řízky. Omáčku dosolíme, dopepříme a dochutíme koriandrem a ještě 2 minuty povaříme a servírujeme.