Okoun zapečený s rýží

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 250 g Rýže loupaná
  • 600 g Okoun říční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 233.7 mg
  • Vláknina 5889.8 mg
  • Vitamín A 5889.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté okouny nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Propláchnutou rýži povaříme v osolené vodě, scedíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Na rýži poklademe kousky okounů, na ně vrstvu osmažené cibule a na plátky nakrájená rajčata. Navrch dáme zbylou rýži a položíme na ni vločky másla.

  • 3

    Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě doměkka.

Komentáře k receptu