Treska s petrželkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Zelenina kořenová
  • 600 g Treska aljašská
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 425.7 mg
  • Draslík 659 mg
  • Vláknina 655.4 mg
  • Vitamín A 655.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu povaříme ve vodě s celým novým kořením. Do vývaru vložíme očištěné porce tresky a zvolna vaříme asi 20 minut.

  • 2

    Natvrdo uvařené žloutky utřeme s citronovou šťávou, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Po kapkách přidáváme olej a nakonec omáčku podle potřeby zředíme trochou vody.

  • 3

    Uvařené porce tresky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu