Treska s petrželkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 29 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 425.7 mg
- Draslík 659 mg
- Vláknina 655.4 mg
- Vitamín A 655.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu povaříme ve vodě s celým novým kořením. Do vývaru vložíme očištěné porce tresky a zvolna vaříme asi 20 minut.
-
2
Natvrdo uvařené žloutky utřeme s citronovou šťávou, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Po kapkách přidáváme olej a nakonec omáčku podle potřeby zředíme trochou vody.
-
3
Uvařené porce tresky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.