Fenyklovo-jablkový salát s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 31 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 436.5 mg
- Vláknina 7560.8 mg
- Vitamín A 7560.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý a očištěný sladký fenykl svisle rozkrojíme na 4 díly a potom příčně na tenké plátky. Jablka omyjeme, neloupeme, odjádříme a nakrájíme na tenké půlměsíčky.
-
2
Fenykl, jablka, na hranolky nakrájený tvrdý ovčí sýr - pecorino dáme do mísy, zalijeme citronovou šťávou a olejem a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a dozdobíme vyloupanými opraženými piniovými jádry a můžeme servírovat.