Telecí maso v hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1089 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 332.4 mg
- Draslík 1109.9 mg
- Vláknina 8263 mg
- Vitamín A 8263 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Po chvíli přilijeme trochu vývaru a dusíme dále. Občas zamícháme a mírně podlijeme vývarem.
-
2
K téměř měkkému masu přidáme hrášek a dusíme do změknutí masa.
-
3
Maso i hrášek vyjmeme a do šťávy vmícháme žloutky rozšlehané se lžící citronové šťávy a lžící vývaru. Už nevaříme, šťávu nalijeme na maso a podáváme.