Telecí maso v hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1089 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 332.4 mg
  • Draslík 1109.9 mg
  • Vláknina 8263 mg
  • Vitamín A 8263 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Po chvíli přilijeme trochu vývaru a dusíme dále. Občas zamícháme a mírně podlijeme vývarem.

  • 2

    K téměř měkkému masu přidáme hrášek a dusíme do změknutí masa.

  • 3

    Maso i hrášek vyjmeme a do šťávy vmícháme žloutky rozšlehané se lžící citronové šťávy a lžící vývaru. Už nevaříme, šťávu nalijeme na maso a podáváme.

Komentáře k receptu