Marinované žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 125 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 870.9 mg
  • Vláknina 2786.3 mg
  • Vitamín A 2786.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou šalotku a česnek nasekáme a necháme chvíli zesklovatět v horkém oleji. Podlijeme vínem a citronovou šťávou, po vzkypění snížíme příkon tepla. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.

  • 2

    Žampiony očistíme a vložíme do připraveného základu, po 10 - 15 minutách odstavíme z plotny, necháme vychladnout.

  • 3

    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu