Marinované žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 7 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 870.9 mg
- Vláknina 2786.3 mg
- Vitamín A 2786.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou šalotku a česnek nasekáme a necháme chvíli zesklovatět v horkém oleji. Podlijeme vínem a citronovou šťávou, po vzkypění snížíme příkon tepla. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
-
2
Žampiony očistíme a vložíme do připraveného základu, po 10 - 15 minutách odstavíme z plotny, necháme vychladnout.
-
3
Podáváme s bílým chlebem.