Kuřecí prsa s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 13 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 150.5 mg
- Draslík 1181.9 mg
- Vláknina 4845.8 mg
- Vitamín A 4845.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykly očistíme, vložíme do osolené vařící vody s kapkou citronové šťávy a povaříme asi 5 minut. Vyjmeme z vody, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbylý tvrdý stvol.
-
2
Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji maso opečeme po obou stranách doměkka. Řízky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, na každý položíme polovinu fenyklu a přikryjeme plátkem sýru.
-
3
Pokrm zapečeme v předehřáté troubě nebo pod grilem.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.