Studená ředkvičková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 464.7 mg
- Vláknina 4049 mg
- Vitamín A 4049 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté ředkvičky (3/4 množství) najemno nastrouháme. Přidáme k nim jogurt, olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a vše dobře rozmícháme.
-
2
Směs nalijeme do misek a každou porci ozdobíme zbylými, na kolečka nakrájenými ředkvičkami.
-
3
Polévku můžeme posypat naklíčenými semínky ředkviček nebo nasekanou řeřichou.