Kuřecí kari s kokosem
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 150 g Okra - Ibišek jedlý
- 100 g Kokosový krém
- 180 g Ananas
- 150 g Jogurt bílý
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 0.25 hrst Koriandr čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Kari pasta
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 14 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 76.9 mg
- Draslík 771.1 mg
- Vláknina 5951.9 mg
- Vitamín A 5951.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme je a nakrájíme na kousky. Olej rozehřejeme ve woku, maso na něm do zlatova osmahneme za stálého míchání.
-
2
Z okry odstraníme stopky, cibuli rozkrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, vše přidáme k masu. Opékáme 3 minuty za stálého míchání. V misce smícháme kuřecí vývar, limetovou šťávu a kari pastu, vše přilijeme do woku, zamícháme, přiklopíme a na mírném plameni vaříme půl hodiny.
-
3
Kokosový krém hrubě nastrouháme, vmícháme do směsi a povaříme 5 minut. Přidáme na kostky nakrájený ananas, jogurt, pokrájený koriandr a vše prohřejeme 2 minuty za stálého míchání.
-
4
Pokrm ozdobíme klínky citronu, snítkami koriandru a servírujeme s vařenou rýží.