Fenyklový salát s citrusy
Suroviny
- 250 g Salát kadeřavý
- 200 g Fenykl sladký - hlíza
- 200 g Pomeranče
- 150 g Grapefruity
- 1 kávová lžička Máta
- 0.5 kávová lžička Med včelí
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Ocet Sherry
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 10 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 861.1 mg
- Vláknina 7338.3 mg
- Vitamín A 7338.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme citrusy tak, že nám zbude jen dužina bez blan a jednotlivé dílky vyloupneme do misky.
-
2
Vedle rozkrájíme fenykly na čtvrtiny. Kruhadlem je nakrouháme na tenounké plátky a přidáme je k citrusům.
-
3
V mističce ušleháme z octa, oleje, jemně nasekané šalotky, medu, soli a pepře zálivku.
-
4
Zálivkou zalijeme připravenou směs z citrusů a fenyklu a vše promícháme. Servírujeme na opraný, osušený a na kousky natrhaný kadeřavý salát, který poklademe na talíře. Posypeme petrželí a mátou, hned podáváme.