Fenyklový salát s citrusy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Salát kadeřavý
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 200 g Pomeranče
  • 150 g Grapefruity
  • 1 kávová lžička Máta
  • 0.5 kávová lžička Med včelí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 861.1 mg
  • Vláknina 7338.3 mg
  • Vitamín A 7338.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme citrusy tak, že nám zbude jen dužina bez blan a jednotlivé dílky vyloupneme do misky.

  • 2

    Vedle rozkrájíme fenykly na čtvrtiny. Kruhadlem je nakrouháme na tenounké plátky a přidáme je k citrusům.

  • 3

    V mističce ušleháme z octa, oleje, jemně nasekané šalotky, medu, soli a pepře zálivku.

  • 4

    Zálivkou zalijeme připravenou směs z citrusů a fenyklu a vše promícháme. Servírujeme na opraný, osušený a na kousky natrhaný kadeřavý salát, který poklademe na talíře. Posypeme petrželí a mátou, hned podáváme.

Komentáře k receptu