Kedlubnová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 256.8 mg
- Draslík 541.3 mg
- Vláknina 5966.7 mg
- Vitamín A 5966.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve oloupeme a očistíme kedlubny bez lístků, brambory a cukety a rozkrájíme na kostičky a cuketu na centimetrové plátky.
-
2
Rozpustíme polovinu tuku a podusíme na něm kedlubny, cukety a brambory, přidáme 100 ml vody a povaříme asi 15 minut pod pokličkou. Kedlubnovou nať natrháme a po 15 minutách vaření ji přidáme na 5-10 minut a ještě povaříme.
-
3
Celou směs rozmixujeme a přidáme zbylý tuk a žloutky.