Mrkvová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 12 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 26.7 mg
- Draslík 995.3 mg
- Vláknina 14000 mg
- Vitamín A 14000 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve oloupeme, očistíme a na kostičky pokrájíme karotku, brambory a fenyklovou hlízu bez zelené natě. Vše podusíme na cca 3 g másla nebo kukuřičném oleji. Podlijeme smetanou a pod pokličkou na mírném ohni vaříme asi 20 minut.
-
2
Necháme trochu zchladit a rozmixujeme i se zelenou fenyklovou natí a zbytkem tuku na jemnou kaši.