Jahelník zapečený s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Jáhly - loupané proso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tvaroh tučný
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Švestky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 225.1 mg
  • Draslík 270.7 mg
  • Vláknina 11820 mg
  • Vitamín A 11820 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 314.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme jáhly. Třikrát je prolijeme horkou vodou a potom je vsypeme do studeného mléka. Do mléka přidáme máslo, špetku soli, cukru a mícháme a vaříme asi 15 minut, až nám vznikne kaše. Když je kaše hotová, vmícháme dovnitř žloutky a pokrájené sušené švestky. Kaši vyklopíme a rozetřeme do vymazaného pekáčku. Na to poklademe tvaroh smíchaný s bílkovým sněhem. Na vrch vše posypeme ořechy, pokapeme medem a jáhelník krátce zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu