Polévka sedmi barev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 1 hrst Čočka červená
  • 1 hrst Kukuřice mražená
  • 1 hrst Hrášek
  • 1 hrst Rýže indiánská
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 273.7 mg
  • Vláknina 4126 mg
  • Vitamín A 4126 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařícího masového vývaru vhodíme propláchnutou čočku, 10 minut povaříme a přidáme zeleninu nakrájenou na nudličky a rýži (hrst uvařené indiánské). Polévku ochutíme solí a několik minut povaříme. Podáváme hned posypanou nasekanými bylinkami (petržel, pažitka, tymián).

Komentáře k receptu