Dip z makrely
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 375 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 536.4 mg
- Vláknina 9884 mg
- Vitamín A 9884 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 191.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme česnek: dáme asi na 30 minut celou paličku česneku do trouby péct asi na 180 stupňů Celsia. Pak necháme česnek zchladnout.
-
2
Zatímco pečeme česnek, připravíme čerstvou zeleninu, kterou budeme do dipu namáčet. Mrkev i řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na špalíčky, omyjeme a necháme v ledničce.
-
3
Nyní připravíme dip: Ponorným šlehačem nebo mixérem ušleháme hladkou pomazánku z makrely (bez kostí a kůže),tvarohu, olivového oleje a upečeného a slupek zbaveného česneku.
-
4
V závěru dochutíme solí a vmícháme jemně nakrájenou jarní cibulku.
-
5
Dip položíme do misek a posypeme řeřichou. K tomu podáváme čerstvou zeleninu na namáčení.