Pikantní rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Houby Shitake sušené
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Bambusové výhonky
  • 450 g Filé rybí
  • 1 ks Cibule
  • 1.2 l Vývar rybí
  • 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 960 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 575.9 mg
  • Vláknina 4342.8 mg
  • Vitamín A 4342.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby zalijeme vroucí vodou, necháme máčet 5 minut, scedíme, necháme řádně okapat a poté nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, opékáme za stálého míchání 5 minut. Poté přidáme cukrový hrášek, bambusové výhonky, chilli omáčku, vývar a omáčku sójovou. Řádně promícháme a přivedeme k varu. Do polévky vmícháme nakrájený koriandr, rybí filé nakrájené na kostky, přivedeme opět k varu a vaříme 5 minut.

  • 3

    Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme lístky koriandru a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu