Dip z tofu
Suroviny
- 150 g Majonéza sójová
- 100 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 100 g Sýr sójový - Tofu
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl mořská
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 124 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 29.3 mg
- Draslík 225.2 mg
- Vláknina 4450 mg
- Vitamín A 4450 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve najemno nastrouháme tofu, větší mrkev a menší celer (množství, jako mrkev), k tomu přimícháme jemně nasekanou šalotku, nasekaný česnek, nakrájený na drobné kousky hermelín, sójovou majonézu (může být i tofunéza nebo majonéza a jogurt) a olej. Ochutíme citronovou šťávou, nasekaným koriandrem a solí.
-
2
Koriandr můžeme nahradit sekanou petrželkou, ale dip má s koriandrem exotickou chuť.