Dip z tofu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Majonéza sójová
  • 100 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 100 g Sýr sójový - Tofu
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 225.2 mg
  • Vláknina 4450 mg
  • Vitamín A 4450 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve najemno nastrouháme tofu, větší mrkev a menší celer (množství, jako mrkev), k tomu přimícháme jemně nasekanou šalotku, nasekaný česnek, nakrájený na drobné kousky hermelín, sójovou majonézu (může být i tofunéza nebo majonéza a jogurt) a olej. Ochutíme citronovou šťávou, nasekaným koriandrem a solí.

  • 2

    Koriandr můžeme nahradit sekanou petrželkou, ale dip má s koriandrem exotickou chuť.

Komentáře k receptu