Grilovaná ryba s česnekem a koriandrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 153.5 mg
- Draslík 2309 mg
- Vláknina 6371.8 mg
- Vitamín A 6371.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 150.3 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a vykucháme syrové čerstvé ryby - parmice, tilapie či makrely, ponecháme jim hlavy. Důkladně je osušíme, každá ryba by měla vážit asi 300 g. Do ryb uděláme z boku nožem 3 - 4 zářezy.
-
2
V moždíři rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, nasekané kořeny koriandru, mletý bílý pepř, sůl i olej na hladkou pastu, tu vetřeme do útrob každé ryby, také navrch na kůži a do zářezů. Zakryjeme, dáme asi na 30 minut do chladničky.
-
3
Banánové listy změkčíme.
-
4
Vezmeme 2 banánové listy a položíme je na sebe tak, že se jejich vlákna kolmo protínají, zabalíme do nich rybu jako do balíčku. Konce banánových listů spojíme párátky.
-
5
Rozděláme oheň v grilu, nebo rozehřejeme troubu na grilování. Ryby grilujeme 15 minut z obou stran, dokud nezískají světle hnědou barvu a maso nebude hotové. Pro lepší grilování můžeme rybu vložit do drátěného grilovacího pouzdra.
-
6
Hotovou rybu servírujeme na talíř, přidáme chilli omáčku.