Teplá čokoládová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • 60 g Čokoláda hořká
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 5 polévková lžíce Sirup Golden
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 90.1 mg
  • Vláknina 2100 mg
  • Vitamín A 2100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 199.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V teflonové pánvi nebo rendlíku na středním plameni přivedeme k varu za stálého míchání první 4 přísady. Můžeme využít teploměru na cukr a vařit směs za občasného promíchání až dosáhne teploty 109 °C nebo až cukr tvoří nitky.

  • 2

    Pánev odstavíme z plotny, vmícháme máslo a trest.

Komentáře k receptu