Mramorová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 36 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 210.9 mg
- Draslík 124 mg
- Vláknina 2100 mg
- Vitamín A 2100 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky dobře utřeme, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do sněhu vmícháme cukr, podle uvážení i vanilkovou tresť, sníh spojíme se žloutky a tuhou šlehačkou. Vložíme do mrazáku.
-
2
Zatímco směs tuhne, připravíme si krém: do hrnce dáme cukr, smetanu, máslo, sirup, čokoládu, vše přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme 5 minut, občas promícháme. Odstavíme, přimícháme tresť, za občasného míchání necháme směs vychladnout.
-
3
Lžící nebo nožem vmícháme rychle krouživými pohyby krém do zmrzliny, abychom vytvořili mramorový vzor. Nádobu se zmrzlinou dáme přes noc do mrazáku.