Mramorová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 200 g Cukr krupice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 120 g Čokoláda hořká
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sirup Golden
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 210.9 mg
  • Draslík 124 mg
  • Vláknina 2100 mg
  • Vitamín A 2100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky dobře utřeme, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do sněhu vmícháme cukr, podle uvážení i vanilkovou tresť, sníh spojíme se žloutky a tuhou šlehačkou. Vložíme do mrazáku.

  • 2

    Zatímco směs tuhne, připravíme si krém: do hrnce dáme cukr, smetanu, máslo, sirup, čokoládu, vše přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme 5 minut, občas promícháme. Odstavíme, přimícháme tresť, za občasného míchání necháme směs vychladnout.

  • 3

    Lžící nebo nožem vmícháme rychle krouživými pohyby krém do zmrzliny, abychom vytvořili mramorový vzor. Nádobu se zmrzlinou dáme přes noc do mrazáku.

Komentáře k receptu