Zelená kari pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Kafirové listy
  • 10 ks Chilli paprička
  • 1 ks Galgan
  • 4 ks Šalotka
  • 6 ks Koriandr celý
  • 1 ks Thajská bazalka
  • 2 ks Citronová tráva
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 cl Olej olivový jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1889 kcal
  • Sacharidy 385 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 385 g
  • Cholesterol 1 mg
  • Draslík 17209.4 mg
  • Vláknina 56112 mg
  • Vitamín A 56112 mg
  • Vitamín B6 5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1591.6 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 197.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menší pánvi pražíme koriandr (asi 1 minutu), pak jej z pánve vyndáme. Stejně postupujeme s kmínem.

  • 2

    V mixéru umixujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a listy či kůru kaffiru na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku a kořen koriandru a ještě chvíli mixujeme. Pak přidáme postupně všechny ostatní ingredience a pražené koření, zpracováváme pastu dohladka. Podle potřeby přidáme jedlý olej.

  • 3

    Hotovou pastu uchováváme v lednici ve vzduchotěsné nádobě nejméně 2 týdny, v mrazničce i 2 měsíce.

Komentáře k receptu