Zelená kari pasta
Suroviny
- 2 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 3 ks Kafirové listy
- 10 ks Chilli paprička
- 1 ks Galgan
- 4 ks Šalotka
- 6 ks Koriandr celý
- 1 ks Thajská bazalka
- 2 ks Citronová tráva
- 3 stroužek Česnek
- 1 cl Olej olivový jedlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1889 kcal
- Sacharidy 385 g
- Tuky 32 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 385 g
- Cholesterol 1 mg
- Draslík 17209.4 mg
- Vláknina 56112 mg
- Vitamín A 56112 mg
- Vitamín B6 5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1591.6 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 197.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menší pánvi pražíme koriandr (asi 1 minutu), pak jej z pánve vyndáme. Stejně postupujeme s kmínem.
-
2
V mixéru umixujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a listy či kůru kaffiru na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku a kořen koriandru a ještě chvíli mixujeme. Pak přidáme postupně všechny ostatní ingredience a pražené koření, zpracováváme pastu dohladka. Podle potřeby přidáme jedlý olej.
-
3
Hotovou pastu uchováváme v lednici ve vzduchotěsné nádobě nejméně 2 týdny, v mrazničce i 2 měsíce.