Řezy capuccino
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 45 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 239 mg
- Draslík 212.7 mg
- Vláknina 4260 mg
- Vitamín A 4260 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech přidáme 60 g cukru. Žloutky ušleháme s 60 g cukru do pěny, přidáme kakao a třeme, až se vše spojí. Vmícháme sníh a těsto nalijeme do vymazaného plechu o rozměru 33 x 23, dno formy vyložíme pergamenem.
-
2
Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Hotový korpus ihned vyklopíme na utěrku posypanou kakaem, sloupneme pergamen a necháme zcela vychladnout.
-
3
Mezitím si připravíme kávový máslový krém: kávu rozpustíme s vodou. Cukr vyšleháme se změklým máslem do pěny a postupně zašleháme kávu. Čtvrtinu krému dáme do sáčku s úzkým hvězdicovým nástavcem.
-
4
Náplň z krémového sýru: šlehačku ušleháme dotuha. Sýr smícháme se zbytkem cukru, přidáme nastrouhanou čokoládu a šlehačku. Necháme do použití v lednici.
-
5
Pilkovým nožem nakrájíme korpus napříč, na tři stejné díly. První díl dáme na plochý podnos a pomažeme ho polovinou sýrové náplně. Pokračujeme až skončíme posledním dílem korpusu. Po stranách a na povrchu pomažeme řezy máslovým krémem. Na horní plochu řezů nastříkáme rámeček a mřížkový vzor. Ihned podáváme nebo řezy uložíme do lednice.