Dušené hovězí karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 99.3 mg
- Draslík 555 mg
- Vláknina 906.8 mg
- Vitamín A 906.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté hovězí maso promícháme v míse se solí, kořením, mlékem a oloupanou, nasekanou cibulí. Vše propracujeme, necháme 1 - 2 hodiny v chladu odpočinout.
-
2
Ze směsi tvarujeme karbanátky, zprudka je po obou stranách opečeme na pánvi, lehce potřené olejem. Přiklopíme pokličkou, na mírném ohni zvolna dusíme, až jsou karbanátky vláčné a propečené.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami a červeným zelím.