Bifteky s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 535.1 mg
  • Vláknina 171.3 mg
  • Vitamín A 171.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na bifteky, hřbetem ruky je naklepeme a upravíme do původního tvaru. Maso opepříme, potřeme olejem rozmíchaným s utřeným česnekem, bifteky naskládáme na sebe a necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Potom maso i s olejem vložíme do rozpálené pánve, opečeme po jedné straně, obrátíme, osolíme a dopečeme.

  • 3

    Bifteky podáváme na nahřátých talířích s kouskem čerstvého másla, obložené cibulkou, křenem, hořčicí a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu