Vejce s česnekovým jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 254.3 mg
  • Draslík 171.1 mg
  • Vláknina 1732 mg
  • Vitamín A 1732 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme do vařící vody a uvaříme do ztracena. Vyjmeme je, po okapání upravíme na mísu, vyloženou omytým hlávkovým salátem.

  • 2

    Jogurt rozšleháme s mlékem a česnekem utřeným se solí, nalijeme na vejce. Povrch posypeme mletou paprikou a nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu