Vepřové ragú se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Vepřová kýta
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 93.7 mg
  • Draslík 689.4 mg
  • Vláknina 3945.7 mg
  • Vitamín A 3945.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a nakrájíme na hranolky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme maso, očištěné a rozpůlené žampiony a za častého míchání zrpudka opékáme asi 5 minut. Osolíme a opepříme, přilijeme víno a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu a vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Nakonec pokrm okořeníme kari kořením, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu