Losos na citrusech s voňavými bramborami

Hodnocení 4x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Losos - filety
  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Citrony
  • 2 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1278 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 1184.1 mg
  • Vláknina 17759.8 mg
  • Vitamín A 17759.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa osolíme a opepříme, pokapeme štávou z jednoho citronu a pomeranče, přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vše promícháme v míse a necháme asi 10 minut marinovat.

  • 2

    Rybu přendáme do zapékací mísy, zalijeme marinádou a pečeme 7 až 10 minut. Doba pečení se může zdát krátká, ale losos ještě dojde a zůstane šťavnatý.

  • 3

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, promícháme z hořčicí, bazalkou, kapary a štávou z jednoho citronu.

  • 4

    Podáváme s lososem přelitým vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu