Kapr dušený v rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 120 g Rajčata
  • 90 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Kapr obecný
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 884.1 mg
  • Vláknina 3586.3 mg
  • Vitamín A 3586.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle.

  • 2

    Očištěné a omyté porce kapra opečeme na oleji, vložíme na cibuli a přidáme předvařenou rýži, oloupaná, nakrájená rajčata, utřený česnek, víno, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu