Pstruh s citronovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 146 mg
  • Draslík 1267.4 mg
  • Vláknina 22163.3 mg
  • Vitamín A 22163.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 1 l vody přidáme sůl, koření a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Povaříme asi 10 minut, vložíme omyté pstruhy a vaříme dalších 10 minut.

  • 2

    V kastrůlku rozehřejeme máslo, přilijeme citronovou šťávu a chvíli povaříme. Porce uvařeného pstruha upravíme na talíře a přelijeme citronovým máslem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu