Lín se studenou pažitkovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lín
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 71 mg
  • Vláknina 1087.2 mg
  • Vitamín A 1087.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce lína osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme olejem a vínem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a dusíme doměkka. Měkké porce vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Majonézu rozmícháme se smetanou, ochutíme citronovou kůrou a šťávou a vmícháme nadrobno nasekanou pažitku.

  • 3

    Porce lína upravíme na talíře a přeléváme omáčkou.

  • 4

    Pokrm podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu