Lín se studenou pažitkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 38 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 71 mg
- Vláknina 1087.2 mg
- Vitamín A 1087.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce lína osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme olejem a vínem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a dusíme doměkka. Měkké porce vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
Majonézu rozmícháme se smetanou, ochutíme citronovou kůrou a šťávou a vmícháme nadrobno nasekanou pažitku.
-
3
Porce lína upravíme na talíře a přeléváme omáčkou.
-
4
Pokrm podáváme vychlazený.